Tako kot vsako leto, smo se v okviru mednarodnega projekta mreže iEARN učenci in učitelji naše šole povezali s partnerskimi šolami po vsem svetu. Vsako leto sodelujemo z drugimi državami ali šolami. Letos smo v skupini s šolami iz Slovenije, Romunije, Taiwana in dvema šolama z Japonske.

Izdelave voščilnic so se učenci lotili na različne načine in je tako nastala lepa zbirka umetnin. Vsebinsko pa so se voščilnice in gradiva razlikovale. Nekateri učenci so poleg voščil opisali sebe, svoje konjičke in svoje želje. Drugi pa so dodali tudi opis oddelka in mesta.  Vse skupaj so učenci pripravili in poslali novembra. V projektu so učiteljice in učenci 2. c, 3. a,

3. b, 3. c, 4. b, 4. c in 5. a ter dve učiteljici angleščine iz teh oddelkov.

Kot novost smo letos poslali nekaj ‘zvočnih’ voščilnic, ki so jih prebrali učenci 5.a v angleščini in slovenščini, saj smo želeli, da bi se naš jezik tudi slišal.  Posnetek in slikovno gradivo hranimo v spletni učilnici.

Najbolj pa se  razveselimo, ko nam pismonoša prinese kuverto z voščilnicami v fizični obliki. Srečo imamo, da smo že pred prazniki dobili voščilnice iz Slovenije in ene šole z Japonske. Učenci so z zanimanjem prebrali poslano. Nekaj teh voščilnic že krasi prostor v avli namenjen izdelkom iEARN projekta.

Sodelovanje s partnerskimi šolami se bo nadaljevalo prek iEARN platforme.

Veselimo se nadaljnjega sodelovanja in komaj čakamo, da prejmemo ostalo pošto. V galeriji je nekaj utrinkov našega dela.

Koordinator projekta:

Merita Korenica, prof. ang.

Dostopnost