Od srede, 18. 1. 2023, do petka, 20. 1. 2023, smo v sklopu projekta Erasmus+ KA210_SCH na šoli gostiliprojektni tim OŠ Grigorja Viteza iz Osijeka, ravnatelja g. Hrvoja Broda in učiteljici ga. Jasenko Domazet (4. razred) in ga. Branko Paškuljević Turniški (angleški in nemški jezik), ki so se udeležili prvega projektnega sestanka bilateralnega projekta Erasmus+ z naslovom Two sides of beauty and the river between them.

V projektu, ki bo potekal do februarja 2024, bosta sodelovala oddelek 5. d OŠ Trnovo, Ljubljana, in 4. b OŠ Grigorja Viteza, Osijek. Učenci bodo skupaj raziskovali različne vidike življenja ob reki, kot so lastnosti vode, onesnaževanje, arhitektura. Naravoslovne vsebine bodo povezali z matematiko, likovnim in glasbenim ustvarjanjem.

Med projektnim sestankom so potekale delavnice načrtovanja projekta in priprav na skupno delo v projektu. Poleg tega smo gostom smo predstavili našo šolo, naš šolski sistem, projekte in jim prikazali ure pouka v različnih oddelkih prve, druge in tretje triade. Nad šolo in učenci so bili navdušeni.

Spodaj sledi par utrinkov.

Za projektni tim zapisala: Anita Godler

Dostopnost