ucbenikiObveščamo vas, da si je učbenike iz učbeniškega sklada možno izposoditi od 20. 8. 2018, in sicer od ponedeljka do petka 10:00-12:00 in 14:00-15:00.

Knjižničarka: Simona Felicijan

 

Z današnjim dnem, 17. septembrom, se začne uradni začetek bralnega leta in konča 2. aprila, na mednarodni dan knjig za otroke.

Ob tem podarja prvošolcem Društvo Bralna značka Slovenije slikanice Anje Štefan z ilustracijami Marjance Jemec Božič - Kotiček na koncu sveta.

Otroci vabljeni k branju!

 

Knjižničarka: Simona Felicijan

 

Učenci 4. a so v sredo, 13. junija, obiskali knjižnico, tokrat so se preselili na teraso, kjer so se v poletnem vzdušju seznanili z novimi knjigami s sejma Bologna po Bologni, med njimi City mazes, A world full of animal stories (A. McAllister), Poems para ir a dormir (C. Reviejo), Robinson (Sis), Antonia (A. de Vries), ter nekaterimi slovenskimi Mančkarada (M. Manček), Drevo pravljic, Pet fantastičnih živali (T. Ungerer), Gospodična Evforbija (Ballerini)...

Simona Felicijan, knjižničarka

Učence zlate značkarje vabimo na prireditev, ki bo v petek, 1. junija 2018, ob 12:00 v Gallusovi dvorani CD. Program bo trajal eno uro, vodil pa ga bo Boštjan Gorenc Pižama, gostje bodo Andrej Rozman Roza in Anja Štefan ter ilustrator letošnje knjige za učence BARŽ=KONS Damijan Stepančič.

Simona Felicijan, Jerneja Černilogar, knjižničarki

 

Ekskurzija za zlate značkarje v Benetke bo v petek, 25. maja 2018. Zbor pred šolo je ob 5:45, odhod pa ob 5:50. Učenci naj imajo s seboj malico.

Ogledali si bodo znameniti trg Sv. Marka, Doževo palačo ter se sprehodili po beneških ulicah do mostu Ponte di Rialto. Prihod v Ljubljano bo v večernih urah, okoli 20. ure. Želimo jim prijeten izlet.

Izlet organizirata Zveza prijateljev mladine Ljubljana  Vič - Rudnik in Agencija Borger - Gremo d. o. o.

Simona Felicijan, Jerneja Černilogar, knjižničarki

Obveščamo vas, da imajo učenci tudi v šol. letu 2018/19 možnost brezplačne izposoje učbenikov iz učbeniškega sklada. Da bi lažje pripravili učbeniške komplete za naslednje šolsko leto, potrebujemo vašo naročilnico za izposojo učbenikov iz sklada. Učenci, ki naročilnic še niso oddali, naj jih oddajo do 25. maja 2018.

Učenci si učbenike izposodijo konec avgusta in prvi teden v septembru, vrnejo jih ob koncu šolskega leta.

 

Simona Felicijan, knjižničarka

vrtecSkupina otrok iz Vrtca Trnovo nas je skupaj s svojimi vzgojiteljicami danes, 26.4.2018, prvič obiskala v šolski knjižnici. Z navdušenjem so si ogledali našo zbirko knjig. Prelistali niso le slikanic, pač pa so iz knjižnih polic izbrali tudi atlase, Dalmatinovo biblijo ter slovenske klasike. Zaradi zanimive pisave so veliko zanimanja požele tudi knjige iz našega kitajskega oddelka.

Za konec so prisluhnili pravljici Čas za piratsko malico in si izposodili nekaj knjig za v vrtec.

 

Jerneja Černilogar in Simona Felicijan, knjižničarki

pomočnikiUčenke Mila, Zarja in Lara iz 4. a so si izmislile pomladno dogodivščino v knjižnici. Navodilo je naslednje: "Popeljite s v pomladno dogodivščino. Izžtrebajte listek, na katerem piše naslov knjige, ki jo moraš prebrati. Ko prebereš knjigo, odgovori na vse tri uganke. Uganke položi v škatlo za žrebanje. Na listek se podpiši." Učenci lahko sodelujejo do 1. 5. 2018. Vabljeni!

Simona Felicijan, Jerneja Černilogar, knjižničarki

 

mucaOb 2. aprilu - mednarodnem dnevu knjig za otroke - so pri pravljičnem krožku ustvarjali učenci 1. b pod vodstvom učiteljice Stanke Ilar. Čudovite ilustracije, nastale po znameniti pravljici Ele Peroci: Muca copatarica, so razstavljene v knjižnici.

Simona Felicijan, Jerneja Černilogar, knjižničarki

andersenMednarodna zveza za mladinsko književnost IBBY podeljuje Andersenove nagrade za mladinsko književnost in ilustracijo pisateljem že od leta 1956, od leta 1966 pa tudi ilustratorjem za celotni opus. V knjižnici si lahko ogledate razstavo knjig slovenskih pisateljev in ilustratorjev, nominiranih za Andersenovo nagrado.

Simona Felicijan, Jerneja Černilogar, knjižničarki

Učenci 5. c so 8. marca 2018 imeli v knjižnici učno uro o pomenu navajanja virov in literature pri govornih nastopih. Učenci so spoznali zapis osnovnih bibliografskih podatkov za knjigo z enim ali več avtorji in vadili navajanje literature.

Simona Felicijan, knjižničarka

Za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani uporabljamo piškotke. 
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.