V petek, 24. 5. 2019, so knjižnico obiskali otroci iz skupine Rožice, iz Vrtca Trnovo; navdušeni so si pogledali knjižne police s slikanicami, pesmicami ter ugankami, nekaj časa pa preživeli tudi v pravljičnem bralnem kotičku.

Simona Felicijan, knjižničarka

 

V aprilu, ko praznujemo svetovni dan knjig za otroke, poteka za učence 5. razredov v sodelovanju z učitelji angleščine, nemščine in francoščine ter likovne umetnosti projekt Come sit under the poet tree. Cilji so, da učenci spoznajo dela pisateljev Julie Donaldson, Roberta Munscha, Roalda Dahla ... prepišejo verz ali pesem iz knjige, jo prevedejo in navedejo uporabljeno literaturo, lahko pa si izmislijo svojo pesem, ter okrasijo drevo. Razstavo izdelkov v obliki poetičnega drevesa si lahko ogledate v knjižnici.

 

Simona Felicijan, knjižničarka

 

Dne 15. 3. 2019 so si učenci 4. razredov v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana ogledali bibliobus. Spoznali so, da potujoča knjižnica obiskuje urbane in podeželske predele, kjer ni knjižnic, primerjali pa so tudi projekt v Kolumbiji, ki se imenuje Biblioburro.

Simona Felicijan, knjižničarka

 

V februarju so učenci lahko izbrali zabavne naloge za ustvarjalno učenje o pesniku Francetu Prešernu. Sodelovali so učenci 5. a, b, c, 6. b ter nekateri učenci iz 2. in 3. razredov. Skupaj je oddalo naloge 74 učencev. 6. marca 2019 smo s knjižnimi pomočniki priredili žrebanje v knjižnici. Izžrebana je bila Lučka iz 6. b, ki prejme knjižno nagrado Presheren.doc.

Podelili smo še dve knjižni nagradi za sodelovanje, in sicer 5. a razredu ter učenki Niji.

Simona Felicijan, knjižničarka

 

 

 

 

V knjižnici je februarja na ogled razstava "SREČANJA ... Prešernova romantika in Klintova secesija ... vsakdanja naša - POEZIJA". Čudovite slike so ustvarili učenci 2. c v OPB pod vodstvom učiteljice Metke Koder. Učenci si lahko ogledajo tudi stare izdaje knjig npr. Prešernovo Zdravljico, Poezije doktorja Franceta Prešerna, Prešernove nemške pesnitve, Sonetni venec ...

 Simona Felicijan, knjižničarka

 

 

snezni kuzaV mesecu januarju bo v knjižnici potekal mesec zimskih pravljic, v katerem bodo najmlajši uživali ob zgodbah o snegu, zimi in zimskih radostih. Ob tej priložnosti bodo najmlajšim predstavljene tudi januarske knjižne novosti.

Danes je kot prvi pravljici prisluhnil 1. b razred. Razveselil jih je majhen in navihan psiček iz pravljice Sneženi mož in snežni kuža avtoric Hilary Audus in Joanne Harrison. Posebnost slikanice je, da temelji na likih, ki jih je ustvaril Raymond Briggs, znanih tudi marsikateremu pripadniku starejše generacije.

 

Irena Vižintin, knjižničarka in učiteljica slo.

snezeni mozŠolska knjižnica je v januarju 2019 bogatejša za kar nekaj knjig:

za 1. triado: R. Briggs: Sneženi mož in snežni kuža; Pleši, pleši, črni kos!: A. Štefan: Lešniki, lešniki; A. Gregorič: Darilo; D. Muck: Čudežna bolha Megi in kobila Rika: S. Makarovič: Kosovirja na leteči žlici

za 2. triado: P. Suhodolčan: Ranta vrača udarec; M. Ogrizek: Gospa s klobukom; D. Walliams: Dedkov veliki pobeg; D. Walliams: Mišburger

za 3. triado: R. J. Palacio: Julianova zgodba; R. J. Palacio: Charlottina zgodba; J. Gardell: Kako je odraščal komik

poučna:

P. McGreevy: Psi: izvor in značilnosti več kot 160 pasem z vsega sveta

strip:

R. Goscinny: Asterix pri Belgih

poezija: N. Mauer: Nekaj zelo zelo lepega; Boris A. Novak: Oblike duha

angleške

A. Haridi: Christmas comes to Moominvalley; S. McBratney: Guess how much I love you in the winter

 

Simona Felicijan, knjižničarka

 

 

cobissV novembru 2018 so se z iskanjem podatkov v Cobissu, npr. kako preveriti, katera knjižnica ima knjigo za domače branje, seznanili učenci 7. c, vaje so potekale v računalniški učilnici. V januarju/februarju 2019 so predvidene tudi za učence 7. a in 7. b.

Simona Felicijan, knjižničarka

 

Z današnjim dnem, 17. septembrom 2018, se začne uradni začetek bralnega leta in konča 2. aprila 2019, na mednarodni dan knjig za otroke.

Ob tem podarja prvošolcem Društvo Bralna značka Slovenije slikanice Anje Štefan z ilustracijami Marjance Jemec Božič - Kotiček na koncu sveta.

Otroci vabljeni k branju!

 

Knjižničarka: Simona Felicijan

 

ucbenikiObveščamo vas, da si je učbenike iz učbeniškega sklada možno izposoditi od 20. 8. 2018, in sicer od ponedeljka do petka 10:00-12:00 in 14:00-15:00.

Knjižničarka: Simona Felicijan

 

Učenci 4. a so v sredo, 13. junija 2018, obiskali knjižnico, tokrat so se preselili na teraso, kjer so se v poletnem vzdušju seznanili z novimi knjigami s sejma Bologna po Bologni, med njimi City mazes, A world full of animal stories (A. McAllister), Poems para ir a dormir (C. Reviejo), Robinson (Sis), Antonia (A. de Vries), ter nekaterimi slovenskimi Mančkarada (M. Manček), Drevo pravljic, Pet fantastičnih živali (T. Ungerer), Gospodična Evforbija (Ballerini)...

Simona Felicijan, knjižničarka

Učence zlate značkarje vabimo na prireditev, ki bo v petek, 1. junija 2018, ob 12:00 v Gallusovi dvorani CD. Program bo trajal eno uro, vodil pa ga bo Boštjan Gorenc Pižama, gostje bodo Andrej Rozman Roza in Anja Štefan ter ilustrator letošnje knjige za učence BARŽ=KONS Damijan Stepančič.

Simona Felicijan, Jerneja Černilogar, knjižničarki

 

Za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani uporabljamo piškotke. 
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.