dan knjigeV počastitev mednarodnega dne knjig za otroke knjižni pomočniki pripravljajo v knjižnici nekaj dejavnosti: kviz o Hansu C. Andersenu, skrivanke in razstavo knjig znamenitega pravljičarja. Vabljeni!
Naloge najdete v priponki.

knjižničarke Barbara, Irena, Simona

KV bina stampe zmavc portretV sredo, 30. novembra 2016, nas bo v šolski knjižnici obiskala pesniško in tudi sicer umetniško vsestranska Bina Štampe Žmavc. Z njo se bomo družili od 17. ure dalje. Kulturno popoldne so tokrat z velikim žarom in veseljem pripravili učenci 3. b razreda skupaj z učiteljico Sonjo Stepančič in knjižničarkama.

 Irena Vižintin, knjižničarka

 

rsk logomaliTudi v letošnjem šolskem letu bo v sodelovanju s knjižnico Prežihov Voranc potekal projekt Rastem s knjigo. Učenci 7. razreda bodo obiskali knjižnico po določenem urniku in tam sodelovali pri učni uri.

Preberi več

Obveščamo, da učenci od 1.-4. razreda, ki imajo izposojene knjige iz knjižnice, vrnejo knjige pred počitnicami, in sicer do 17. junija, saj bo zadnji teden namenjen vračanju učbenikov. Knjige si bo mogoče izposoditi spet v septembru.

 Simona Felicijan, knjižničarka

 

Učenci od 1. do 5. razreda opravljajo bralno značko pri razrednih učiteljicah; učenci od 6. do 9. razreda pri knjižničarkah ali učiteljih slovenščine. Učenci od 6. do 9. razreda si knjige izberejo po svojih željah; kdor želi, jim pri izbiri svetujeta tudi knjižničarki.

 

Navodila za opravljanje bralne značke 2017/18

 

6., 7. razred

Učenci preberejo 3 leposlovne knjige (ena je lahko poučna/strokovna) in 1 pesniško zbirko.

 

8., 9. razred

Učenci preberejo 4 leposlovne knjige (ena je lahko poučna/strokovna) in 1 pesniško zbirko.

 

Knjige lahko predstavijo postopoma ai vse naenkrat, in sicer izbirajo lahko med naslednjimi možnosti:

 

- pogovor s knjižničarkama ali učitelji slovenščine

- izdelava ilustracije

- izdelava miselnega vzorca

-pisanje kratkega osebnega dnevnika branja (razmišljanja o/ob knjigi)

- z debato v okviru razrednega bralnega kluba

- pisna obnova dela

 

Bralna sezona se je začela 17. septembra 2017 in se bo zaključila 2. aprila 2018, na svetovni dan knjig za otroke.

 

 

 

 

S 17. septembrom se vsako leto začne branje za bralno značko, ki se uradno zaključi 2. aprila, svetovnim dnevom knjig za otroke. Mentorji branja spodbujamo otroke za branje, zato tudi v septembru namenimo nekaj ur temu. Danes, 20. 9. 2017, so knijžnico obiskali učenci 7. a. Želimo jim prijetno branje!

Simona Felicijan, knjižničarka na OŠ Trnovo

V septembru prvič obiščejo šolsko knjižnico prvošolci. Do zdaj so knjižnico obiskali učenci 1. b in 1. c; spoznali so namen knjižnice in prostor ter prisluhnili pravljici o Piki Nogavički v knjižnici. V dar so prejeli tudi knjigo Petra Svetine: Kako je gospod Feliks tekmoval s kolesom.

Simona Felicijan, knjižničarka

Knjižna pomočnika Špela Rebić in Filip Lužar iz 3. b sta se odločila za knjižni projekt Iščemo vesoljčka, ki poteka takole:

"Kadar prideš v knjižnico, samo reči, da hočeš iskati vesoljčka in naj se lov začne. Pa veliko sreče." Najdi tri knjige, ki ti jih pove ga. knjižničarka in v njih najdi vesoljčka."

Igra je sestavljena iz treh krogov. V prvem krogu bralci iščejo knjige: Zlata Čebelica; Kekec in bedanec (Josip Vandot) in Čofli (Andrej R. Roza). V vsaki knjigi se skriva del vesoljčka. Ko najdejo vse knjige in vse dele vesoljčka, sestavijo vesoljčka. Sledita drugi krog s knjigami: Čarobna bolha Megi in želvici Taška in Toni (Desa Muck), Živalske zgodbe, Guliver med pritlikavci (Jonathan Swift) in tretji krog, kjer poiščejo knjige An ban ciciban, Bazilisk (Brigitte Weninger) in Pepelko. Vabljeni k sodelovanju!

Simona Felicijan, knjižničarka

Po knjigi Novice z Aleje mlečnih zobkov (avtorice Anne Russelmann) je nastala skrivanka, ki jo je sestavila knjižna pomočnica Ela Jezovšek iz 4. a. Namenjena je bralcem 1. triade. Vabljeni k sodelovanju!

Simona Felicijan, knjižničarka

 

Obveščamo vas, da bo knjižnica od marca 2017 odprta vsak dan od 7:00 do 15:00, in sicer z vami bodo knjižničarke Barbara Tušek od 7:00 do 11:00, Irena Vižintin od 8:00 do 12:00 in Simona Felicijan od 11:00 do 15:00. Od 4. maja 2017 bo knjižnica odprta od 8:00-15:00. Vabljeni.

Knjiga meseca je VRAŽJA NOGOMETNA DRUŠČINA (Joachim Masannek).

Jakob in Vid 4.c

 

Učenci 9. razredov, ki so brali vseh devet let in opravili v teh letih bralno značko, so bili povabljeni na zaključno prireditev v Cankarjevem domu, 31. maja 2016. Spoznali so pisatelja Feria Lainščka, Marka Kravosa in pisateljico Marjano Moškrič, program je vodil Boštjan Gorenc Pižama. Učenci prejmejo v dar knjigo Album 14:15:16.

Simona Felicijan, knjižničarka

 

 

Za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani uporabljamo piškotke. 
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.