Na državnem tekmovanju iz matematike, ki je bilo 22. aprila 2017, je sodelovalo 19 učencev naše šole, ki so dosegli odlične rezultate. Zlato priznanje so dosegli Miha Brvar (7. b), Lea Stražišar (9.c), Jaka Hatlak (9.a) in Svit Pestotnik Stres (9.a). Srebrno priznanje je doseglo 14 učencev: Ivana Pantar (5. c), Nevan Vimos Kocbek (6.c), Pika Kogoj (7.a), Hugo Trebše (7.a), Lara Elisabeta Lee (7.b), Liza Grmek (8.a), Jure Kalan (8.c), Nadezhda Komarova (8.a), Vid Koncilja (8.b), Johana Lužar Kamenik (8.c), Marija Zila Šikovc (8.a), Lorena Lina Perpar (9.c), Tina Podboj (9.c) in Veronika Krempl Prebil (9.c).

Iskrene čestitke tekmovalcem in njihovim mentoricam!

Tatjana Mulh, vodja tekmovanja iz matematike

2017 podNa državnem tekmovanju iz fizike, ki je bilo v soboto, 8. aprila 2017, so se naši učenci Jure Kalan, Tina Podboj, Lea Stražišar, Jaka Hatlak uvrstili med najboljše mlade fizike v državi in osvojili zlato, Tajda Černigoj pa srebrno Stefanovo priznanje. Jure je segel v sam vrh, na drugo mesto in prejel 2. nagrado.

Preberi več

fpzNa državnem tekmovanju iz francoščine sta učenca Tina Podboj in Aleksandr Tytar osvojila bronasto priznanje.

Felicitations!

Petra Kobe Tomič, mentorica

20160517 122714V torek, 17. maja 2016 je na Škofijski gimnaziji potekala zaključna prireditev in podelitev nagrad mladim raziskovalcem 29. srečanja mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev Zaupajmo v lastno ustvarjalnost 2016.

Preberi več

V sredo, 11. 5. 2016, na svetovni dan orientacije, so se naši učenci udeležili prvenstva osnovnih šol Ljubljane v športni orientaciji, ki je potekalo v Tivoliju. V kategoriji mešanih ekip so Pia Povšič Vesel, Filip Kušar,  Dora in Svit Pestotnik Stres osvojili 1. mesto; Jerneja Kušar, Krištof Kušar in Marta Kušar pa 2. mesto. Vsem udeležencem čestitamo, da so odlično zastopali OŠ Trnovo.

 

tekmovanjeUčenci OŠ Trnovo so na letošnjih državnih tekmovanjih iz znanja v matematiki, fiziki in kemiji dosegli izjemne rezultate, in sicer 3. nagrado, 7 zlatih in 11 srebrnih priznanj iz matematike, 2 zlati in 4 srebrna priznanja iz fizike, 2 zlati in 2 srebrni priznanji iz kemije.

Preberi več

veslaci2016Na osnovni šoli Žirovnici je 25. marca 2016 potekalo drugo Državno prvenstvo za osnovne šole v veslanju na simulatorjih. V odličnem vzdušju in borbenih tekmah se je pomerilo 27 šol iz celotne Slovenije. Naslov državnega prvaka so ubranili učenke in učenci OŠ Trnovo iz Ljubljane, srebro je pripadlo OŠ Vojke Šmuc iz Izole, bron pa OŠ Frana Saleškega Finžgarja iz Lesc. 

Čestitke državnim prvakom in njihovemu mentorju Saši Božoviču!

Đulijana Juričič, za uredniški odbor

Za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani uporabljamo piškotke. 
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.