zasvojenost

V četrtek, 21. aprila 2011, je na naši šoli potekalo predavanje za starše Zasvojenost s tehnologijo, iki sta ga izvajala predavatelja Ekipe varnega interneta. Problematika zasvojenosti s tehnologijo je zmeraj bolj aktualna, saj raziskave kažejo, da je zmeraj več otrok in mladostnikov zasvojenih s tehnologijo.

 

Preberi več

Vir slike: vukovisadunava.comNa šoli se že več let ukvarjamo s tematiko varne rabe in pasteh Interneta. Delujemo na področju ozaveščanja učencev in staršev, reševanja problemov, ki se pojavljajo na tem področju, izobraževanja naših učiteljev in učiteljev na ostalih slovenskh šolah ter sodelovanja v nacionalni razvojni skupini za področje varnosti na Internetu v okviru projekta e - šolstvo in SAFE-SI.

 

 

Preberi več

facebook-logo

"Človek odpira srce skozi oči, in ne prek monitorja," je mnenje dr. Kramilija, objavljeno v čanku Mladi na netu (Delo, 16. februar 2011, Dogodki dneva). V članku  je na kratko predstavjena raziskava Fakultete za družbene vede Mladi na netu.

Preberi več

facebook-logoFacebook je storitev na spletu, ki jo uporablja veliko število mladih in manj mladih po celem svetu v različne namene. Uporabniki objavljajo na svojih profilih različne informacije iz privatnega in poslovnega življenja, ne da bi se zavedali, kdo te podatke uporablja in obdeluje. O tem piše tudi Lenart J. Kučič v članku "Ko podatki pišejo obtožnico", objavljen na portalu Dela dne 15. 11. 2011.

Preberi več

dojencekNovinarka Dnevnika Kristina Župevc je v svojem članku, objavljenem v Dnevniku dne 23.11.2011, zapisala: "Debata o varnosti interneta in primernosti tehnoloških izdelkov za otroke že dolgo razvnema starše, učitelje in druge (ne)zainteresirane stranke. Naj ima otrok v osnovni šoli mobilni telefon ali ne? Je tehnologija za otroke zlo ali neizbežno dejstvo? Je moj otrok zasvojen z internetom?"

Preberi več

lopovTako kot nekateri goljufajo in kradejo v realnem življenju, nekateri to počnejo tudi v virtualnem svetu, na Internetu. Ena od temeljnih prevar, ki se dogajajo v spletnih skupnostih in pri uporabi elektronske pošte, je kraja identitete.

Preberi več

pasti_kljucStoritve Interneta, kot so socialna omrežja, elektronska pošta, blogi, forumi, spletne trgovine, omogočajo ne le enostavnega brskanja in iskanja podatkov, ampak predvsem objavljanje različnih informacij v besedi, sliki in video zapisih. Lahkota objavljanja pa velikokrat vpliva na zmanjšanje previdnosti pri objavi osebnih podatkov. Zato nemalokrat objavljene informacije povedo o nas več, kot bi bilo treba. In ne samo to. Pri tem pozabljamo, da objavljamo informacije o drugih, ki nam za to niso dali dovoljenja.

Preberi več

safe_mobilniMobilnii telefoni so postali skorajda nepogrešljivi, še posebej v očeh mladih, ki včasih imajo občutek, da brez njih ne morejo živeti. Čeprav so ti telefoni velikorat zelo koristni, se v zdanjem času kažejo tudi negativni učinki njihove uporabe, še posebej med učenci. O tem poroča članek v Dnevniku z naslovom "Zvonjenje vašega telefona poneumlja in omejuje zmožnost učenja", objavljen dne 15. februarja 2012.

Preberi več

varstvo_podatkovV četrtek, 13. septembra 2012, je mag. Andrej Tomšič, informacijski pooblaščenec, izvedel predavanje za kolektiv OŠ Trnovo na temo varstva osebnih podatkov. Opredelil je pojma zasebnosti in varstva osebnih podatkov ter podal nekaj osnovnih napotkov, ki jih mora poznati vsak uporabnik Interneta.

Preberi več
Za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani uporabljamo piškotke. 
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.