Le v rasti, preoblikovanju in spreminjanju
najdemo res pravo varnost.
         A. M. Lindbergh


imagesCARI78DKŠolska svetovalna služba (ŠSS) je na razpolago učencem in učiteljem. Na osnovi zakonskih predpisov pomaga pri reševanju perečih problemov v zvezi s šolanjem in odraščanjem naših učencev. Skupaj s starši, učitelji in vodstvom šole deluje timsko in / ali individualno.

Poleg realizacije delovnih nalog, ki so za svetovalno službo predvidene in opredeljene v uradnih predpisih, skuša vsem potrebnim poiskati ustrezno obliko pomoči. V ta namen se povezuje tudi z različnimi zunanjimi institucijami. Vse aktivnosti izvaja izključno s soglasjem staršev in učiteljev, saj je le tako lahko učinkovita pri reševanju težav učencev, oblikovanju njihove pozitivne samopodobe ter doseganju optimalne šolske uspešnosti.

Stik lahko navežete:

  • s socialno pedagoginjo Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.glede vsega, kar vas skrbi v zvezi s poklicno orientacijo in štipendiranjem šolskimi novinci oz. vpisi v šolo, prešolanjem ter učno-vzgojno ter drugo problematiko,tel.: 420 13 57 (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.), 
  • s socialno delavko Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.glede socialno pedagoškega dela (letna šola v naravi, mladinski tabori, raziskovalne naloge, valeta), urejanje soc.varstvenih pravic, reševanje socialnih in drugih stisk, tel.: 420 13 57 (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.), 
  • in z defektologinjo Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. glede dodatne strokovne pomoči, tel.: 420 13 51 (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.).

Pogovori so lažji in učinkovitejši, če imajo vsi sodelujoči čas zanje. Pred pogovorom je zaželen dogovor po telefonu ali preko elektronske pošte.

Natalija Plajnšek, za šolsko svetovalno službo

 

zaupanje

Starši in delavci v vzgojnoizobraževalnih zavodih imamo odgovorno nalogo pri vzgoji otrok in mladostnikov. Včasih ugotavljamo tudi neljube dogodke, ki jih ne smemo prezreti. Pri obravnavi nas zavezuje Pravilnik o obravnavi nasilja v družini za vzgojno-izobraževalne zavode. Več podrobnosti lahko preberete tukaj.

Barbara Ogrin, ŠSS

Za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani uporabljamo piškotke. 
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.