stefan1V petek, 9. novembra 2012, nas bo v sklopu kulturnih druženj v šolski knjižnici obiskala odlična in posebna pravljičarka Anja Štefan. Z njo se bodo družili učenci 3.a, 3.b in 3.c razreda v mali telovadnici 3. šolsko uro. Pripovedovala nam bo pravljice in nas s svojim izjemnim in mehkim glasom popeljala v čudežni svet pripovedništva. Srečanje bo potekalo v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev v okviru programa Povabimo besedo.

Irena Vižintin, knjižničarka

kv_stefan2Anja Štefan, znana slovenska pravljičarka, pisateljica in pesnica, je našo šolo obiskala v petek, 9. novembra 2012. Kulturno srečanje je bilo namenjeno vsem trem tretjim razredom - 3.a, 3.b in 3.c. Znana pravljičarka je otroke navdušila s svojim glasom  in odličnim izborom - najprej jih je v svet pravljice popeljala z ugankami, nato pa je svoj nastop nadaljevala z dvema napetima pravljicama. Otroci so zgodbam prisluhnili z odprtimi usti in velikimi ušesi in s svojo mimiko izkazali veliko navdušenost nad njo.

Preberi več

piki_jakobUčenci 4. b bodo v aprilu gostili na kulturnem večeru slovensko ilustratorko Jelko Reichman. Na ta dan so se že začeli pripravljati - 20. marca so obiskali šolsko knjižnico, kjer smo se pogovarjali o tradiciji kulturnih večerov na šoli, si ogledovali čudovite ilustracije priznane umetnice in odkrivali pomen ilustracij v knjigi. Skozi kratko vajo so tudi sami poskušali ugotoviti, kako doživljajo slike.

Simona Felicijan, knjižničarka

jelka_reichmanDne 23. aprila 2013 ob 17:00 uri bo v šolski knjižnici potekal Kulturni večer s priznano ilustratorko Jelko Reichman. Kulturno druženje bodo organizirali učenci 4. b razreda skupaj z razredničarko Izo Dojer in knjižničarkama.

Simona Felicijan, knjižničarka

http://www.mladina.si/51697/terrafolk-s-simbolicnim-orkestrom/V sredo, 5. junija 2013, ob 10:30 uri se bodo učenci 3. a razreda srečali s prisrčnim in humorističnim pesnikom, pisateljem in gledališkim ustvarjalcem Andrejem Rozmanom Rozo. Mlade bralce že dolgo navdušuje s svojim spretnim pripovedovanjem zgodb, nastopi na odru, izostrenim čutom za melodičnost besed, rim ter aktualnostjo ubesedenega za današjni čas. Druženje bo potekalo v šolski knjižnici. Veselimo se obiska!

Simona Felicijan, knjižničarka

slavko_preglV torek, 22. oktobra, ob 17:00 uri bo v šolski knjižnici Kulturni večer, ki ga pripravljajo učenci 5. c. Gost bo pisatelj Slavko Pregl, znan po priljubljenih knjigah Odprava zelenega zmaja, Geniji v kratkih hlačah, Bojni zapiski mestnega mulca, Juha Cviluha in drugih. 

Srečanje bo izvedeno v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev v okviru programa Povabimo besedo.

Simona Felicijan, knjižničarka

partljicDanes popoldne, v četrtek, 20. novembra 2014, bo našo knjižnico ob 17:00 uri obiskal priznan humorist in pisatelj Tone Partljič. Njegove zgodbe so nam popestrile že marsikatero šolsko uro, danes pa komaj čakamo na njegove pripovedi in anekdote iz življenja.

Irena Vižintin, knjižničarka

anjaTo sredo, 11. februarja 2015, nas bo ob 10.15 uri v šolski knjižnici obiskala čudovita pravljičarka Anja Štefan. Njenim zgodbam in pripovedovalskemu glasu se bodo prepustili učenci 3.a, b in c razreda, ki se njenega obiska že zelo veselijo. Srečanje bo potekalo v sodelovanju s programom Povabimo besedo, ki ga financira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Irena Vižintin, knjižničarka

coh_zvonko_195V četrtek, 9. aprila 2015, bomo v šolski knjižnici ob 17:00 uri s 5. b razredom gostili znanega ilustratorja in dobitnika nagrade Prešernovega sklada Zvonka Čoha. Skupaj bomo prisluhnili njegovim anekdotam o ilustratorskem delu in spoznali, kako ilustracija sploh nastaja.

Irena Vižintin, knjižničarka

thumb goreV sredo, 10. 2. 2016, ob 17. uri vas vabimo na Kulturni večer "Brati gore", ki bo potekal v knjižnici. Gostili bomo alpinista Natašo Kramberger in Duška Grabnarja.

Kulturni večer organizira 7.b z razredničarko Silvo Kolman, učiteljico slovenščine Majo Marinč in knjižničarko Simono Felicijan.

 Vir slike: http://alpe-ime.splet.arnes.si/julijske-alpe/

juanV četrtek, 26.9.2017, nas je v knjižnici na OŠ Trnovo obiskal pisatelj in pesnik Juan Kruz Igerabide.

Učenci 2.a in 2.c razreda pod vodstvom razredničark Teje Kovač in Mojce Gorjup so ga pozdravili v slovenščini in španščini, mu recitirali pesmice v slovenščini, angleščini ter španščini in mu zastavili kup zanimivih vprašanj.

Preberi več
Za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani uporabljamo piškotke. 
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.