Knjiga za mlajše bralce govori o dogodivščini na deževen dan.

Pesmi s slikami Marlenke Stupica spadajo v klasiko slovenske književnosti, izbrala in uredila jih je Kristina Brenkova, prvič pa so izšle leta 1970 v zbirki Čebelica.

Novost knjižnice je knjiga Scratch, namenjena učencem, ki jih zanima računalništvo; in sicer knjiga je razdeljena na tri dele: uvodni del prikazuje osnove programa Scratch; 2. del vsebuje naloge za učenje programiranja in razvijanje programske logike, 3. del pa obsega programiranje igric.

Simona Felicijan, knjižničarka

 

megiIz zbirke Čudežna bolha Megi je v knjižnici nova knjiga Čudežna bolha Megi in zlati ribici Darja in Ivo. Čudežna bolha Megi je pisateljičina druga zbirka za otroke. Knjigo je ilustrirala Maša Kozjek. Za zbirko Anica pa je Desa Muck prejela Levstikovo nagrado in petkrat priznanje Moja najljubša knjiga.

 Simona Felicijan, knjižničarka

Vir slike: https://www.emka.si/

 

kot drugiPesniška zbirka je namenjena učencem 3. triade.

Simona Felicijan, knjižničarka

Vir slike: https://www.emka.si/

 

 

 

milinciNova knjiga Bine in milinci enega najboljših otroških pisateljev Roalda Dahla je tudi v šolski knjižnici. Knjiga je opremljena z ilustracijami Quentina Blakea, ki je tudi prejel številne nagrade, od tega naziv najboljši britanski ilustrator za otroke, 1999.

Simona Felicijan, knjižničarka

Vir slike: https://govori.se/

new yorkV knjigi Mesto New York: Vse, kar te zanima pisatelja Klaya Lamprella so zanimive zgodbe ter podatki o ljudeh, krajih, zgodovini in kulturi mesta.

Simona Felicijan, knjižničarka

Vir slike: https://www.emka.si

letaKnjiga Neverjetna leta avtorice dr. Carolyn Webster-Stratton je priročnik, ki je namenjen staršem otrok, starih od 2 do 8 let, in napisan kot podpora in pomoč pri reševanju težav.

Knjižničarka: Simona Felicijan

Vir slike: https://www.bukla.si/

evforbijaPisatelj Luigi Ballerini je za mladinski roman Gospodična Evforbija leta 2014 prejel italijansko Andersenovo nagrado za najboljšo knjigo za bralce od 9 do 12 let.

Simona Felicijan, knjižničarka

Vir slike: https://www.bukla.si/

drevo pravljic"Drevo pravljic je zakladnica čudežnih podob in besedil, ki zaznamujejo sleherno otroštvo: Grimmove in Andersenove pravljice, Mehurčki, Moj dežnik je lahko balon, Ostržek, Deklica Delfina in lisica Zvitorepka ..."

 Simona Felicijan, knjižničarka

Vir slike: https://www.emka.si/

pet zivaliV knjigi Pet fantastičnih živali je zbranih pet klasičnih avtorskih slikanic: Crictor, dobri udav; Adelajda, leteča kengurujka; Emil, dobrosrčna hobotnica; Rufus, pisani netopir in Orlando, plemeniti jastreb.

Francoski pisatelj, ilustrator in kipar Tomi Ungerer je napisal več kot 140 knjig za otroke in odrasle ter je za svoje delo prejel Andersenovo nagrado.

Simona Felicijan, knjižničarka

Vir slike: https://www.emka.si/

 

 

koticek na koncu svetaDarilno izdajo z izborom zgodbic: O kokoški, ki ji je šlo vse narobe; Nahrbtnik; Luknjica; Zvonček; Zlatnik; Kotiček na koncu sveta, so prejeli prvošolci, bogati pa tudi knjižno zbirko šolske knjižnice.

Pesnica in pisateljica Anja štefan ter slikarka Marjanca Jemec Božič sta prvo slikanico živalskih zgodbic Melje,  melje mlinček ustvarili že leta 1999, nato pa sta pripravili še dve priljubljeni zbirki - Kotiček na koncu sveta in Gugalnica za vse.

Simona Felicijan, knjižničarka

 

Povest govori o Polhovem Gradcu nekoč in danes, spremno besedo je napisala Dušica Kunaver, zgodbo pa je ilustriral Igor Ribič. Uprizorjena je tudi v gledališki predstavi Polh in Gradec, ki jo izvaja KUD Dobrova.

Simona Felicijan, knjižničarka

polh rogovilezV zbirki Škratolovščine je izšla nova knjiga Polh rogovilež, pisatelja Uroša Grilca in ilustratorke Maše Kozjek. Knjiga bo razveselila učence 1. triade. Skozi pravljično zgodbo sledimo polhu, ki si mora po glasnih rogovilskih zabavah najti nov dom. Zgodba tvori tudi osrednjo zgodbo Polhovega doživljajskega parka - pravljično-doživljajske poti, ki se prične pri Polhograjski graščini in vodi po obronkih Polhograjske gore.

Simona Felicijan, knjižničarka

za starejseKnjižnica je tokrat bogatejša za več knjig založbe Malinc,  ki izdaja kakovostno mladinsko književnost in si prizadeva za večjo književno raznolikost. Osredinjena je na izdajanje avtoric in avtorjev španskega govornega področja in manjšinskih literatur, povezanih s špansko kulturo, kot so baskovski, katalonski in galicijski avtorji. Vse njihove knjige so oblikovane v skladu s kriteriji oblikovanja gradiv za bralce z disleksijo. Slikanice so dvojezične, natisnjene tako v slovenščini kot v španščini.

Novosti so:

- Adijo Jona, Juan Kruz Igerabide

- Jona je žalosten, Juan Kruz Igerabide

- Jona in prestrašeni hladilnik, Juan Kruz Igerabide

Preberi več

pikoKnjiga Piko Dinozaver spada pod zlati izbor slovenskega mladinskega leposlovja. Leopold Suhodolčan je napisal tudi knjigo Krojaček Hlaček. Obe knjigi sta predpisani za Cankarjevo tekmovanje za 2. in 3. razred in sta oktobrska novost knjižnice.

Anastazija Lazić, 6. c

velecirkusNovost knjižnice je knjiga Velecirkus Argo, pisatelja Feria Lainščka. Predpisana je za Cankarjevo tekmovanje za 6. in 7. razrede. Preberite knjigo in popeljala vas bo v velecirkus; prepišite najljubši odlomek iz knjige in ga oddajte v knjižnico.

Anastazija Lazić, 6. c

peškaSlikanica prinaša zgodbo o drugačnosti, ki bogati svet.

Za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani uporabljamo piškotke. 
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.