logo_iearn  logo_iearn_slo

I*EARN (International Educational Research Network) je mednarodna neprofitna organizacija, ki združuje več kot 30 000 šol in mladinskih orgnaizacij iz več kot 130 držav sveta. Učeteljm in učencem iz različnih koncev sveta omogoča, da skupaj delajo v različnih projektih z uporabo Interneta in računalniške tehnologije in tako gradijo večjo povezanost.

Projekte I*EARN izvajamo na šoli že od leta 1996. Takrat smo se vključili v prvi slovenski I*EARN projekt Oseba, ki jo občudujem, da bi že leto zatem sami vodili zelo odmevni I*EARN mednarodni projekt Odnosi med spoloma (koordinatorka Đulijana Juričič). Med letom 1998 in 2004 smo se vključevali v različne mednarodne projekte, kot so Teddy Bear, Gender Equity, Zdravilne rastline, My, hero, Talking kytes, itd. V tem obdobju je naša učiteljica Đulijana Juričič izvajala različna izobraževanja za učitelje in ravnetelje slovenskih šol.

Od leta 2008 smo se ponovno začeli zelo aktivno vključevati v I*EARN projekte. Naša učiteljica Darja Žnidaršič je članica Sveta i*EARN Slovenija, koordinatorka GTP (Global Teenager Project) v Sloveniji in izvajalka izobraževanj na to temo.

Svoje delo na I*EARN projektih smo predstavljali na I*EARN letnih srečanjih na Madžarskem (1996), Španiji (1997), Egiptu (2008), Maroku (2009), Kanadi (2010) ter na izobraževalnih konferencah DOK-SIS (1996), DOK-SIS (1997), Evropski izobraževalni konferenci Kobenhaven (1997), MIRK (1998), MIRK (1999), SIRIKT (2009), SIRIK (2010).

Sodelujemo v naslednjih I*EARN projektih:

  • Flying Kites
  • Teddy Bears
  • Art Miles
  • Hollidays Cards
  • Maček Muri
  • My Hero

Đulijana Juričič, za uredniški odbor 

Za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani uporabljamo piškotke. 
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.