thumb_K800_P1020651Evropska komisija je v šolskem letu 2010/11 začela z izvajanjem projekta EU Factory, ki je namenjen učencem držav Evropske unije, starim od 13 do 14 let. Naša šola se je vključila v projekt kot prva šola v Sloveniji. Predstavništvu EU komisije v Sloveniji nas je predlagal CMEPIUS, in sicer na podlagi nagrade Jabolko kakovosti, ki smo jo dobili v letu 2009 za najboljši Comeniusov projekta leta.

V Bruselj je odpotovalo 25 učencev 8a in 8b razreda. Tsti, ki so ostali v Ljubljani, so obiskali slovenski parlament in Evropsko hišo.

 

K800_P1020588Program v Bruslju je bil sestavljen iz dveh delov: različnih delavnic, ki so bile namenjene spoznavanju zgodovine nastanka EU, procesa sprejemanja odločitev v EU, držav članic EU, izražanja svojih pogledov o EU ter srečanja in sodelovanja s skupino enako starih učencev s šole "Theresianum Vienna" iz Dunaja, Avstrija. Učenci so bili navdušeni nad obiskom in so lepo sodelovali v vseh aktivnostih. Najbolj všeč jim je bilo druženje s svojimi vrstniki iz Avstrije, s katerimi so že navezali stike in jih želijo ohraniti še naprej.


Tudi tisti, ki so ostali v Ljubljani, so bili zadovoljni s svojim programom. Izvedeli so več o zgodovovini našega naroda, ogledali si parlament, v Evropski hišiDSC_0749
so se seznanili z Evropsko unijo, sodelovali v Kolesu sreče in dobili lepe nagrade. Hvala organizatorjem v Bruslju, predstavnicam Evropske komisije v Ljubljani ter CMPEPIUs-u za nepozabno doživetje.

Đulijana Juričič, koordinatorka projekta na šoli

 

Za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani uporabljamo piškotke. 
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.