kitajsko dozivetjeObveščamo vas, da bo na OŠ Trnovo od 26. do 29. junija 2018, od 8.30 do 16. ure, že petič potekala poletna šola kitajskega jezika in kulture. Natančen program bo pred pričetkom tečaja objavljen na spletni strani OŠ Trnovo. V primeru, da bi otroka želeli prijaviti na poletno šolo kitajskega jezika in kulture, vas prosimo, da izpolnite prijavnico, ki jo oddate gospe Tini Ilgo. Za vsa morebitna vprašanja smo vam z veseljem na voljo na e-naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

Opis Poletnega kitajskega doživetja v Trnovem 2018

Poletno kitajsko doživetje v Trnovem otrokom od 7 do 14 leta v sproščenem okolju ponuja spoznavanje osnov ali nadgradnjo kitajskega jezika in kulture. Naravni kitajski govorci v sodelovanju s strokovno usposobljeno sinologinjo bodo poskrbeli za usvajanje kitajskega jezika in spoznavanje kitajske kulture skozi avtentične situacije in medkulturni dialog, ki otrokom širi obzorja in v njih spodbuja sprejemanje kulturnih raznolikosti v smislu intelektualne in duhovne rasti. Dan bomo začeli z gibanjem, ki vključuje spoznavanje osnov taijiquana in nadaljevali z jezikovnim tečajem pod vodstvom naravnih govorcev. Kitajske ustvarjalne in kulturne delavnice bodo skozi timsko in projektno delo v otrocih vzbudile zanimanje za kitajsko kulturo ter spodbudile njihovo kreativnost. Zanimiv izlet v naravo ter kosilo v kitajski restavraciji bosta učence navdušila in poskrbela za medgeneracijsko in medkulturno druženje ter prijetno izkušnjo.

 

Cilji:

  • spoznavanje sistema kitajskega jezika
  • vpogled v kitajsko kulturo in zgodovino
  • razvijanje spoštovanja do kulturnih raznolikosti
  • razvijanje kritičnega mišljenja in ustvarjalnosti
    • širjenje splošne razgledanosti
    • primerjava z drugimi kulturami
  • seznanjanje s kitajskimi navadami in običaji

 

Cena tečaja: 90 EUR z DDV (drugi otrok 15 % popust, cena vključuje tri obroke: malico, kosilo in popoldansko malico ter materiale za ustvarjalne delavnice)

 

Prijave: do 20. junija 2018
Prijavnica

 

dr. Tina Ilgo, direktorica Konfucijeve učilnice LJ                                                                         

Za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani uporabljamo piškotke. 
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.