4. dan

Dan smo začeli tako, da smo odšli v gozd. V gozdu nam je vodnica dala navodila za izdelavo katapulta. Vse skupine so za izdelavo katapulta uporabljale naravni material, ki so ga našle na tleh gozda. Po izdelavi katapulta smo odšli na malico, ki smo jo pojedli v domu. Potem ko smo pojedli, smo odšli nazaj v gozd. Sprehodili smo se do travnika in tam zgradili zavetišča. Potem smo se učili kako zmeriti temperaturo in hitrost vetra. Poleg tega smo tudi izmerili temperaturo zemlje in vlage. Druga skupina je v dopoldanskem času imela Teambuilding igre in nordijsko hojo. Ko smo to vse opravili, smo odšli nazaj v dom, kjer smo imeli kosilo. Po kosilu smo odšli spet nazaj v gozd kjer smo se naučili postavljati bivake. Ko smo končali, smo odšli na krajši pohod. Tam smo prečkali mejo med Slovenijo in Avstrijo. Na poti do doma sva našle mačka. Ko smo prispeli v dom, smo pojedli večerjo in potem smo imeli pol ure Pictionary. Druge pol ure je pa najina skupina preživela na plesu in medtem sva medve pisale to prelepo besedilo.

Pisali sta Inti in Tia😊

3. dan

Ko smo se zjutraj prebudili, smo se pripravili na jahanje, kar smo že težko pričakovali. Najprej smo si po želji izbrali konja in ga pripravili na ježo. Ko smo konje pokrtačili in zauzdali, nam je učitelj pokazal, kako konja voditi in kako ga zajahati. Potem ko smo zajahali konje, smo se s sošolci, ki so jih vodili, odpravili na jahališče. Poskusili smo konje jahati tudi čisto sami in se pozabavali z njimi. Po jahanju smo konje očistili in si vzeli čas, da bi jih malce pocrkljali. Nato je sledilo še lokostrelstvo. Polni energije smo v roke prijeli loke in učitelj nam je razložil kako in kaj. Tekmovali smo med skupinami, kdor lahko bolje pomeri puščico.

Sofija

Nato smo se odpravili na odlično kosilo, ki je bilo zelo odlično. Odlično smo se najedli in se odlično spočili. Prav tako smo se odlično odpravili na odličen Šmount Everest, kjer smo gledali odlične nevidne zvezdne medvede.

Prav lep dan smo imeli.

Prav tako sem ODLIČNO pozabil, da smo imeli ODLIČEN orientacijski tek. 😊

Val in kompanija 7. b

2. dan

Drugi dan je bil precej zanimiv. V skupini A smo začeli z jahanjem in lokostrelstvom. Jahali smo islandske konje. Medtem je skupina B začela z raziskovanjem gozda. Po kosilu smo s skupino A poslušali predavanje o prvi pomoči, skupina B pa se je učila, kako preživeti v naravi. Tekmovali so, kdo najhitreje zakuri ogenj. Po petinštiridesetih minutah smo se zamenjali. Ta dan je bil tudi zelo poseben, saj je imela Linda rojstni dan!

Dan smo zaključili zelo veselo in komaj čakamo na naslednji dan.

Stela, Linda in Inti

1.dan

Prvi dan na taboru, ki smo ga preživeli na domu Škorpijon je bil precej dober. Odpravili smo se na pohod, ki smo ga zaključili na Žavcarjevem vrhu. Zvečer smo se pomenili v stresnem in obenem zabavnem kvizu na prostem. Prav tako smo se pomerili v mnogokaterih partijah kart in drugih družabnih igrah. Skupno izglasovana za najboljši dogodek dneva, pa je bila obilica prostega časa.

Neža

Dostopnost