Tako kot vsako leto smo se tudi letos učenci in učitelji naše šole v okviru mednarodnega projekta mreže iEARN  povezali s partnerskimi šolami po vsem svetu, in sicer z Japonsko, Taiwanom,  Združenim Kraljestvom, Poljsko in Pakistanom.

Tako kot v prejšnjem letu bo izmenjava informacij o šolah potekala tudi prek spletne strani oziroma platforme, ki jo ponuja iEARN.

Naši učenci so pokazali veliko volje pri ustvarjanju. Pripravili so voščilnice, ki predstavljajo glavni del projekta. Nekateri so predstavili svoje oddelke in šolo, drugi pa opisali praznike, šege in navade, ki jih praznujemo v decembru.

Voščilnice in predstavitve oddelkov so izdelali učenci 1.c , 3. a, b in c, 4. c ter učenci 5.a razreda. Sodelovali so tudi učenci na predmetni stopnji. Nekaj učencev 7. razreda je opisalo Ljubljano in Slovenijo.  Učenka 9. b je opisala našo maskoto in sprejem prvošolcev. Bogato gradivo smo spravili v ovojnice in ga partnerskim šolam poslali v torek, 6. 12. 2022.

Učence so skozi projekt vodile razredne učiteljice in učiteljici angleščine omenjenih oddelkov.

Sodelovanje s partnerskimi šolami se bo nadaljevalo na spletni platformi.

Veselimo se nadaljnjega dela in komaj čakamo, da prejmemo pošto, ki že potuje ter se tako še bolje spoznamo. V galeriji je nekaj utrinkov našega dela.

Za projektni tim zapisala:

Merita Korenica, koordinatorka projekta

Dostopnost