Zadnji "resni" dan pouka v šolskem letu, ki se izteka, so se učenci 3.a in 3.b razreda posvetili okolju in predvsem trajnostnim korakom vsakega posameznika v poletnem obodbju.

Priprava na tekmovalni kviz je potekala v oddelku podaljšanega bivanja pod mentorstvom Mojce Furlan, v sodelovanju z obema razedničarkama.

Za ogrevanje so učenci reševali knjižno uganko, ki je opozarjala na ravnanje z živalmi na obali. V tekmovalnem kvizu so nastopili predstavniki obeh razredov, ki so odgovarjali na vprašanja iz področja morskega, gozdnega in travniškega/vrtnega ekositema.

Vsi tekmovalci (na sliki) so se odlično odrezali in si prislužili krasne nagrade, revije Ciciban, Moj planet ter obeske za ključe v obliki tačke.


Sporočilo našega srečanja je, da je narava zelo dragocena za naše življenje. Opozoriti smo želeli na pravilno vedenje na obali na morju, na obrežju rek in drugih vodotokov. Z živalmi, ki sodijo v morje, se ne igramo, temveč jih opazujemo od daleč. Morski ježki, morske zvezde, rakovice in druge živali sodijo v morje, ne odnašajmo jih na obalo, kjer poginejo v mukah. Za sabo nikoli ne puščajmo odpadkov. Ločene odnesimo v dobro zatesnjene zabojnike. Več informacij najdete tukaj.

Mladi si želimo lepo naravno okolje.

 

Mojca Furlan, učiteljica podaljšanega bivanja

Za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani uporabljamo piškotke. 
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.